Читалище „Пробуда“-1930 г.
 
     Приемно време:

От Понеделник до Петък:

08:00 - 12:00 и 13:00 - 17:00

        За контакт:

Адрес: ул."Здравец" 30

Пощенски код: 9179

Телефон: 05114 /23 00 ; 0888259106
Ел. поща: probudastrashimirovo@abv.bg

   Към читалището са формирани:
- Фолклорен състав "Росна китка" 
- Фолклорен състав  "Надиграй ме".
- Естрадна група "Перун"  
- Арт работилница "Сръчко"
- Читателски клуб: "Приятели на книгата"
- Кръжок по рибарство: "Надлъжи ме" 
   В НЧ"Пробуда 1930г." се помещава библиотеката на Страшмирово разполагаща с 7520 тома, където има компютърен кът с интернети Wifi връзка за всички желаещи. 
   Сграда е общинска, едноетажна с обща площ 230 кв.м., салон, библиотека, гримьорна. Салонът е със сцена и 100 места. Оборудван е с озвучителна уредба - история

       Администрация:

Секретар:  Надя Георгиева

Председател: Илияна Николова

Към читалището са включени:

- Пенсионерски клуб "Никола Лефтеров" и младежки клуб, заемащи сградата на старото НУ "Св.Св. Кирил и Методий"

Кея на брега на езерото е в парцел отдаден на читалището за ползване от 10 годишен период, като целта е след време това място да се превърне в безвъзмездна собственост на читалището.

Организиране и участие в празници, фестивали, събори, творчески вечери, граждански инициативи, спортни занимания:

Пресъздаване на ритуала "Бабин ден", Годишнина от гибелта на Левски- лекция с мултимедия, Откриване на ателие за изработване на мартеници с Работилница "Сръчко", Концерт по повод деня на самодееца,Изработване на картички за празника мама, Презентация по повод 55 години от първия полет с космически кораб около Земята на Юрий Гагарин, Рецитал и прожекция на филм-140 години от Априлското въстание, Изработване на великденска украса и изложба на рисувани яйца, Концерт по повод празника на Страшимирово, Открит урок "Запознаване с библиотеката" с бъдещи първокласници, Детско парти по повод деня на детето, Състезание по риболов по повод световния ден на риболова, "Кръшно се хоро извива"-концерт на танцовите състави ,Фолклорен празник "Страшимирово пее и танцува,Конкурс за детска рисунка "Моето семейство", Изработване на коледна украса и запалване на коледна елха, Коледен концерт, Участие на самодейните състави на: Международен фестивал "Морска звезда"-Гърция,Национален фолклорен фестивал "Море от ритми"-Балчик,"Великденска плетеница- Варна, "Като жива вода"-Суворово, "Традиции и автентичност" -Варна,"Черноморски хоровод"-Бяла, "Автентични ритми"-Нови пазар и др. > Празници

Работа с хора с увреждания, етнически малцинства, работа с радлични възрастови групи, развитие на доброволчеството:

Разнос по домовете на книги за трудноподвижни хора, Безплатно обучение по УДК за хора над 60 години, "Запознаване с библиотеката" на деца в предучилищна възраст, Инициатива- "Библиотекар за 1 ден" с деца от начален курс на обучение.

Устав, отчет и план на НЧ "Пробуда 1930г." 

Култура > Читалище

  • Facebook
  • YouTube